Κλιματιστικά & Κορονοϊός

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Με αφορμή τη μάχη που δίνει η χώρα μας αυτήν την περίοδο, όπως και όλος ο πλανήτης, απέναντι στον COVID-19, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Τύπο δημοσιεύματα που υπογραμμίζουν τη σημασία της σωστής χρήσης των κλιματιστικών συστημάτων για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας  απέστειλε Εγκύκλιο προς όλες τις υγειονομικές περιφέρειες, για τη λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων στις Μονάδες Υγείας εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού SARS CoV-2 (κορωνοϊός) στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (APPLiA HELLAS -Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας κάνει αναφορά σε Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες (ΚΚΜ), σε Μονάδες Υγείας, των οποίων η λειτουργία θα πρέπει να διέπεται από ειδικές ρυθμίσεις και σωστή συντήρηση τόσο πάνω στο μηχάνημα όσο και στην εγκατάσταση των αεραγωγών.

Παράλληλα επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν κάνει καμία αναφορά στη χρήση των οικιακών κλιματιστικών, η χρήση των οποίων δεν υπάγεται σε πρόσθετους περιορισμούς ή οδηγίες  λόγω της επιδημίας.

Η επισήμανση αυτή είναι καταλυτικής σημασίας τόσο για την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε αλλά για το άμεσο μέλλον που ξεκινά η αγοραστική περίοδος για τον κλάδο των κλιματιστικών, η οποία ευχόμαστε να μας βρει σε συνθήκες κανονικότητας.

 

Ο APPLiA στην Ελλάδα, πιστός στο όραμα της μητρικής μας εταιρίας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών, θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, κλιμακώνοντας τις παρεμβάσεις του αν κριθεί απαραίτητο.