Συμβουλές για έξυπνο πλύσιμο ρούχων

Πως μπορούμε να επιτύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας, πόρων και χρημάτων 

 

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες σε συνέχεια μια έρευνας που διεξήχθη για την συμπεριφορά των καταναλωτών,   2 στους 10 Ευρωπαίους εξακολουθούν να μην τοποθετούν την μεγαλύτερη επιτρεπόμενη ποσότητα ρούχων για το εκάστοτε πρόγραμμα πλύσης και μόνο λίγο περισσότερο από το ήμισυ των καταναλωτών (57%) ισχυρίζονται ότι προσθέτουν τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού (A.I.S.E., 2017).

 

Επιπλέον, το 30% των Ευρωπαίων εξακολουθούν να μην ακολουθούν τις οδηγίες στις ετικέττες των ρούχων για την φροντίδα και το σωστό καθάρισμα. Ωστόσο το 80% παραδέχονται ότι δεν θα αγόραζαν ρούχα χωρίς ετικέτες (GINETEX 2017).

Σε απάντηση της έλλειψης πληροφόρησης των καταναλωτών, 3 Ενώσεις (A.I.S.E., APPLiA και GINETEX), που εκπροσωπούν διαφορετικά τον τομέα αυτό  (απορρυπαντικά, οικιακές συσκευές και υφάσματα), περιέγραψαν τις πιο σημαντικές συμβουλές για την αειφόρο χρήση των πλυντηρίων ρούχων.

Η σύντομη και σαφής λίστα συμβουλών υπογραμμίζει τα εξής:

²  Δίνετε προσοχή στην ενεργειακή κλάση κατά την επιλογή μιας συσκευής

²  Πλένετε τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες και βάση των οδηγιών πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέττα  τους

²  Τοποθετείτε τη μεγαλύτερη επιτρεπόμενη ποσότητα των ρούχων ανάλογα με το επιλεγόμενο πρόγραμμα

²  Μην χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού από την αναγραφόμενη στην συσκευασία του

²  Καθαρίζετε τη συσκευή μετά από κάθε χρήση

 

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ  https://applia-europe.eu/images/press-releases/Joint-tips-A_I_S_E_-APPLiA-and-GINETEX.pdf